Produced from pure Pecorino grapes, versatile but with a full and intense body. This vibrant white features aromatic notes ranging from balsamic, sage, thyme, mountain herbs, but also citrus hints of pink grapefruit and lime. There is a wide range of combinations: from aperitifs to appetizers, from fish dishes to cheese. Every year 5% of the proceeds from its sales support social projects.
Information Sheet
- First Name: Castello di Semivicoli Pecorino Abruzzo Pecorino DOC
- Grapes: Pecorino 100%
- First year of production: 2013
- Production area and vineyard altitude: Casacanditella (Ch), 380 mt s.l.m.
- Yield per hectare: 80 quintals
- Training system: Guyot
- Vinification: cryomaceration - pressing - static decantation of must - cold controlled fermentation, stainless steel aging
Awards
Vendemmia 2021
93
LUCA MARONI – I MIGLIORI VINI D’ITALIA 2023
LUCA MARONI – I MIGLIORI VINI D’ITALIA 2023
Dal 2017 ogni anno una percentuale delle vendite sostiene progetti sociali
Questo si sposa con la filosofia dell’azienda dove il vino non è solo un prodotto di altissima qualità ma anche veicolo di cultura e conoscenza, della storia, delle tradizioni e portavoce di valori.
Attività sociali sostenute:
2022
L’iniziativa i Refettori dell’associazione non-profit Food for Soul, il progetto culturale fondato dallo chef Massimo Bottura e dalla moglie Lara Gilmore per dare voce al potenziale inespresso di persone, luoghi e cibo.