Produced from pure Pecorino grapes, versatile but with a full and intense body. This vibrant white features aromatic notes ranging from balsamic, sage, thyme, mountain herbs, but also citrus hints of pink grapefruit and lime. There is a wide range of combinations: from aperitifs to appetizers, from fish dishes to cheese. Every year 5% of the proceeds from its sales support social projects.


Information Sheet
- First Name: Castello di Semivicoli Pecorino Abruzzo Pecorino DOC
- Grapes: Pecorino 100%
- First year of production: 2013
- Production area and vineyard altitude: Casacanditella (Ch), 380 mt s.l.m.
- Yield per hectare: 80 quintals
- Training system: Guyot
- Vinification: cryomaceration - pressing - static decantation of must - cold controlled fermentation, stainless steel aging
Awards
Vendemmia 2021





Dal 2017 ogni anno una percentuale delle vendite sostiene progetti sociali
Questo si sposa con la filosofia dell’azienda dove il vino non è solo un prodotto di altissima qualità ma anche veicolo di cultura e conoscenza, della storia, delle tradizioni e portavoce di valori.
Attività sociali sostenute:
2022

L’iniziativa i Refettori dell’associazione non-profit Food for Soul, il progetto culturale fondato dallo chef Massimo Bottura e dalla moglie Lara Gilmore per dare voce al potenziale inespresso di persone, luoghi e cibo.